Metody detekce přítomnosti v místnosti a jejich využití v kontextu chytrých domácností - Voldán, Petr (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce řeší problém spojený s detekcí přítomnosti na úrovni místnosti v chytrých domácnostech. Hlavním cílem této práce je přijít se spolehlivým a ekonomicky přijatelným řešením tohoto problému s využitím běžně dostupných prostředků a produktů a implementovat tuto metodu do konkrétní chytré domácnosti. Tyto metody jsou postaveny na open source řešeních a je v nich kladen důraz na soukromí a replikovatelnost v jiných chytrých domácnostech.
Methods of presence detection at room level and it's application in smart homes
Keywords: chytrý domácnost; detekce přítomnosti; lokalizace; home assistant; domácí automatizace; smart home; room presence; room localisation; home assistant; home automation