Zkrácené přípravné řízení v praxi. - Pešta, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou nového institutu zkráceného přípravného řízení, analýzou, zda se tento institut osvědčil v každodenní činnosti policejních orgánů působících na okrese České Budějovice, nakolik je využíván, jaká je struktura pachatelů jednání objasňovaných ve zkráceném přípravném řízení, jaké jsou problémy aplikační praxe některých ustanovení trestního řádu - účinnost po novele. Sjednotit postup policejních orgánů v rámci aplikace ustanovení § 179d TŘ a institut trestního řádu a posoudit zda trestním řádem stanovené lhůty pro skončení zkráceného přípravného řízení jsou reálné z hlediska každodenní činnosti policejních orgánů.
Shortened preliminary procedure in praktice.