Spolupráce škol a kurátorů pro děti a mládež - Jarošová, Erika (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá interdisciplinární spoluprací při řešení rizikového chování u žáků základních a středních škol. Konkrétně se zaměřuje na spolupráci škol a zástupců sociální oblasti, kurátorů pro děti a mládež. Práce je rozdělena na dvě části, teoretická část seznamuje se stávajícími legislativními normami a teoretickými východisky, jimiž se školská zařízení řídí při realizaci prevence rizikového chování a jimiž se řídí práce sociálních kurátorů pro děti a mládež. Empirická část v návaznosti na část teoretickou mapuje a hodnotí konkrétní zkušenosti zástupců obou subjektů. Výsledkem práce jsou nastíněná doporučení, která mohou zlepšit současnou komunikaci mezi školami a kurátory pro děti a mládež tak, aby interdisciplinární spolupráce obou institucí při řešení rizikového chování přinášela pozitivní výsledky.
Cooperation between Schools and Curators for Children and Youth
Keywords: Sociálně-patologické jevy; rizikové chování; prevence; školský metodik prevence; kurátor pro děti a mládež.; Socio-pathological phenomena; risk behavior; prevention; educational methodist of prevention; curator for children and youth.