Využití tradičních a netradičních výtvarných technik v mateřské škole - Dolejšová, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarné tvoření dětí předškolního věku v mateřské škole s využitím tradičních a netradičních výtvarných technik. V teoretické části je popsán vývoj dětského výtvarného projevu od 3 do 6 let. Dále je vysvětlen význam tvořivosti pro dítě v předškolním věku a uvedené možnosti využití recyklovatelných materiálů ve výtvarných činnostech. Praktickou část tvoří sborník námětů k jednotlivým ročním obdobím, doplněný metodickými postupy a fotodokumentací. Náměty jsou zaměřeny pro děti, učitelele i rodiče.
Utilization of traditional and non traditional art techniques in kindergarten
Keywords: náměty; výtvarný projev dětí; recyklovatelný materiál; tvořivost; suggestions; children's artistic expression; recyclable material; creativity