Myslivost - výukový a osvětový program na sekundárním stupni základních škol - Brožková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
V rámci bakalářské práce byl navržen výukový program na téma myslivost a byly ověřovány znalosti žáků devátých tříd základních škol o dané problematice. Na testování spolupracovalo celkem 196 žáků ze sedmi škol Jihočeského kraje. Respondenti byli testováni formou nestandardizovaného didaktického testu. Efektivita výukového programu byla navíc ověřena na základě systému pretest - posttest (test před a po absolvování výukového programu) ve třech devátých třídách základních škol. Z výsledků práce je patrné, že žáci základní povědomí o myslivosti mají a absolvováním výukového programu došlo ještě k jejich rozšíření.
Hunting - educational program for secondary level of primary schools
Keywords: základní škola; myslivost; didaktické testy; výukový program; Jihočeský kraj; elementary school; gamekeeping; didactical tests; learning programme; South Bohemian region