Faktory ovlivňující cirkadiánní aktivitu podzemních savců. - Rýpalová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cirkadiánní hodiny nalezneme od bakterií po savce. výzkum v oblasti cirkadiánní aktivity podzemních savců označuje světlo jako synchronizátor těchto hodin. Avšak nedávné studie naznačují, že alespoň u některých podzemních savců mohou být jejich cirkadiánní hodiny synchronizovány teplotou půdy. Moje bakalářská práce je rešerší studií cirkadiánní aktivity podzemních savců.
Factors which are influencing circadian activity of subterranean rodents.
Keywords: Cirkadiánní aktivita; podzemní savci; pohybová aktivita; Circadian activity; subterranean rodents; locomotor activity