Fenotypová plasticita u planktonních vířníků jako odezva na predátora. - Vajdiaková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce shrnuje současnou literaturu o fenotypové plasticitě vířníků. Konkrétně se zaměřuje na morfologické změny vyvolané bezobratlými predátory u planktonních vířníků.
Phenotypic plasticity of planktonic rotifers as a response to predator.
Keywords: vířníci; fenotypová plasticita; predátor; kořist; rotifers; phenotypic plasticity; predator; prey