Role krajní pravice v politickém systému České republiky - Zofall, Karel (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce pojednává o problematice pravicového extremismu a roli krajní pravice v politickém systému České republiky se zaměřením na Dělnickou stranu a její pokračovatelku, Dělnickou stranu sociální spravedlnosti. První části bakalářské práce podá ucelenou charakteristiku extremismu a radikalismu vymezenou podle přístupů různých společenskovědních disciplín. Dále budou rozvedeny pojmy ultrapravice a ultralevice a analyzováni předchůdci Dělnické strany. Stěžejní část bude analýzou Dělnické strany a Dělnické strany sociální spravedlnosti, jejich programů, politických akcí, volebních úspěchů atd.. V práci bude představen koncept militantní demokracie a především aplikace nástrojů militantní demokracie na Dělnickou stranu, či Dělnickou stranu sociální spravedlnosti.
Role of the Far Right in Political System of the Czech Republic
Keywords: extremismus; radikalismus; ultrapravice; Dělnická strana; Dělnická strana sociální spravedlnosti; militantní demokracie.; extremism; radicalism; Far-right; Workers' Party; militant democracy.