Etický kodex a jeho všeobecné uplatnění - Vondrášek, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce Etický kodex a jeho všeobecné uplatnění se zaměřuje na tématiku etických kodexů ve vztahu jejich uplatnění v praxi. Cílem je revize pohledu soudobé společnosti na to, zda je existence etických kodexů pro současného člověka záležitostí stále aktuální nebo pouze formální. Teoretická část je věnována vysvětlení základních pojmů spolu s uvedením historického a náboženského pozadí vývoje etiky. V praktické části je na základě dotazníkového šetření proveden výzkum, zaměřený na vnímání potřeby a aktuálnosti etického kodexu na pracovišti.
ETHICAL CODE AND ITS GENERAL APPLICATION
Keywords: Etika; etický kodex; etické jednání; morálka; Ethics; Code of Ethics; ethics; morality