Zajištění proti kurzovému riziku - Trávníčková, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá procesem řízení kurzového rizika, zejména jeho částí týkající se jeho zajištění externími a interními způsoby. Cílem je zhodnocení důsledků zajištění proti kurzového riziku ve vybrané společnosti na základě analýzy několika možností zajištění, které jsou pro podnik vhodné z pohledu velikosti zakázky, nákladů na zajištění a volatility aktiva. Pozornost je věnována výslednému rozdílu cash flow plynoucí z různých typů zajištění zakázky a doporučení nejvhodnější možnosti zajištění pro společnost.
Hedging of exchange rate risk
Keywords: Kurzové riziko; zajištění; forward; kurzový rozdíl; měna; řízení kurzových rizik; Exchange rate risk; hedging; forward; exchange rate difference; currency; exchange rate risk management