Výpočetní geodetický SW Groma a jeho využití s grafickým SW Microstation - Božák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této práce je využití geodetického výpočetního softwaru Groma od české společnosti Geoline a grafického systému Microstation od americké společnosti Bentley Systems. Je popsána historie těchto softwarů a jejich možnosti využití. Dále je pak práce zaměřena na možnost přímé spolupráce mezi systémy Microstation a Groma díky rozšiřujícímu komunikačnímu modulu pro software Groma. Pro demonstraci využití těchto softwarů a jejich spolupráce je popsán konkrétní příklad použití těchto softwarů při tvorbě geometrického plánu.
Geodetic calculation SW Groma and its use with graphic SW Microstation
Keywords: Groma; Microstation; geodetický výpočetní software; vektorový grafický software; komunikace mezi Gromou a Microstationem; Groma; Microstation; geodetic calculation software; vector graphic software; communication between Groma and Microstation