Vliv nasycení vody kyslíkem na příjem krmiva a růst síha peledě (Coregonus peled) v intenzivním chovu - Seicherstein, Adam (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce prezentuje výsledky experimentálního odchovu peledí v podmínkách různých kyslíkových režimů. Testovány byly čtyři varianty ve třech opakováních (hypoxie 55-65%, normoxie 85-95%, hyperoxie stálá 145-155% a hyperoxie střídavá 145-155% v průběhu dne a 85-95% přes noc). Rovněž byla sledována spotřeba kyslíku u hmotnostního spektra ryb od 4,5 do 20 g při teplotách 15, 19 a 23 °C.
Influence of oxygen saturation on feed intake and growth of peled whitefish (Coregonus Peled) in intensive farming
Keywords: Coregonidae; spotřeba kyslíku; metabolismus ryb; hyperoxie; hypoxie; normoxie; recirkulační systémy; Coregonidae; oxygen consumption; fish metabolism; hyperoxia; hypoxia; normoxia; recirculating aquaculture systems