Příprava rekombinantních proteinů DS47 a IDGF3 v bakulovirovém expresním systému a jejich funkční testy na buňkách Drosophila melanogaster in vitro - Rouhová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce byla příprava dvou rekombinantních růstových faktorů Drosophila melanogaster, DS47 a IDGF3. Fragmenty cDNA kódující tyto dva proteiny byly zaklonovány do přenosového vektoru a v Escherichia coli rekombinovány do bakulovirové sekvence ve formě bakmidu. Rekombinantní bakulovirová DNA byla transfekována do hmyzích buněk. Bakulovirem infikované buňky exprimovaly proteiny s histidinovou kotvou, které byly z média purifikovány afinitní chromatografií na kolonce s niklovou agarózou. Funkce izolovaných rekombinantních proteinů byla otestována in vitro testy přežívání buněk v kultuře.
Production of Drosophila proteins DS47 and IDGF3 in baculoviral expression system and their functional tests on Drosophila melanogaster cells in vitro
Keywords: rekombinantní proteiny; izolace; DS47; IDGF6; Chit; IDGF3; IDGF; růstové faktory; drosophila melanogaster; buněčná kultura; recombinant proteins; isolation; DS47; IDGF6; Chit; IDGF3; growth factors; drosophila melanogaster; cell culture