Modlitba a její význam v životě člověka - Švach, Jakub (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou modlitby, a jaký význam představuje modlitba pro život věřícího. První kapitola popisuje co je to modlitba, jakou roli hraje v Novém zákoně a jakým způsobem je možné modlit se. Druhá kapitola představuje druhy modliteb a v jakých situacích je možné je použít. Třetí kapitola se zabývá bojem o modlitbu, tedy okolnostmi, které modlitbu znesnadňují a jakým způsobem je lze překonávat. Poslední se snaží zodpovědět otázku cíle práce, totiž jaký význam má modlitba pro život člověka, respektive věřícího.
Prayer and its importance in human life
Keywords: Klíčová slova: modlitba; význam modlitby; život křesťana; Bible; druhy modliteb; Keywords: prayer; importance of prayer; bible; types of prayer