Obavy učitelek mateřských škol při přijímání dvouletých dětí do mateřských škol - Špeilová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce pojednává o obavách učitelek mateřských škol z přijímání dvouletých dětí do mateřských škol. V teoretické části se věnuji vývojovému období dítěte v raném dětství, charakteristic-kým jevům a specifikům tohoto období. Dále se zabývám možnostmi péče o tyto děti a osobností předškolního pedagoga. V praktické části použiji metody smíšeného výzkumu. Metodou osobního rozhovoru s učitelkami mateřských škol a dotazníkovým šetřením budou zjišťovány obavy učitelek mateřských škol z přijímání dvouletých dětí do mateřských škol.
Concerns of the teachers in enrolling 2 year old children into kindergardens
Keywords: dítě raného věku; obavy; učitelka; péče; baby early age; worries; teacher; care