Kolektivní a skupinové výtvarné činnosti v mateřské škole - Růžičková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce jsou skupinové a kolektivní výtvarné činnosti v mateřské škole. Teoretická část se zabývá charakteristikou předškolního věku a rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Také popisuje metody a formy vedení výtvarných činností. Následuje kapitola zaměřená na dětský výtvarný projev a jeho vývoj. V závěru popisuje některé tradiční a netradiční výtvarné techniky a pracovní návyky při kreslení a psaní. Praktickou část tvoří popis konkrétních skupinových a kolektivních činností realizovaných s dětmi v mateřských školách.
Collective and Group Art Activities in Kindergarten
Keywords: mateřská škola; dětský výtvarný projev; výtvarné činnosti v mateřské škole; skupinové a kolektivní výtvarné činnosti; kindergarten; children's creative expression; art activities in kindergarten; collective and group art activities