Konstrukce modelářského elektromotoru - Tomášek, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce je konstrukce malého elektronicky komutovaného motoru z běžně dostupných komponent, který by byl použitelný v modelech letadel do hmotnosti 350g. Součástí práce je teorie fyzikální podstaty točivého stroje, popis druhů stejnosměrných motorů a způsobu řízení otáček. Na závěr je uveden výsledek provedeného měření statického tahu sestrojeného motoru s různými rotory a vrtulemi.
Construction of modeller electromotor
Keywords: elektromotor; rotor; stator; magnet; vrtule; electric motor; rotor; stator; magnet; propeller