Vliv diety na fenotyp signální dráhy přes receptor Notch u Drosophila melanogaster. - Steffal, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Ovlivneni Notch signalni drahy zmenami metabolismu bylo studovano nekolika recentnimi studiemi, ale stale je nejasne, zda zmeny v diete mohou vest k primym zmenam na Notch fenotypu in vivo. Cilem teto prace je kvantifikovat fenotypove zmeny aktivity Notch signalni drahy na zivych octomilkach krmenymi dietami s ruznymi pomery mezi sukrem a kvasinkami.
Effect of diet composition on Notch signalling phenotype in Drosophila melanogaster.
Keywords: Drosophila melanogaster; Notch; bunecna signalizace; metabolismus; Drosophila melanogaster; Notch; cell signalisation; metabolism