Multinacionální společnosti v letecké dopravě - Žížalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá výskytem multinacionálních společností v letecké dopravě respektive rozborem leteckých strategických aliancí z hlediska jejich multinacionálního charakteru.Cílem práce je provedení analýzy dvou multinacionálních leteckých společností z různých leteckých aliancí a jejich následné porovnání na základě služeb poskytovaných zákazníkům. Pro práci byly vybrány dvě letecké společnosti světového významu a zároveň také zakládající členové dvou různých aliancí, francouzská Air France a německá Lufthansa.
Multinational companies in air transport
Keywords: Multinacionální společnost; strategická aliance; globaliazce; internacionalizace; konsolidace; fúze; kooperace; nízkonákladové letecké společnosti.; Multinational company; strategic airline alliance; globalization; consolidation; merger; cooperation; low-cost airline.