Systém motivace pracovníků ve vybrané organizaci - Pištěláková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce bylo zhodnocení systému motivace pracovníků ve vybrané organizaci a navržení změn vedoucích ke zlepšení řízení této oblasti.Pro analyzování skutečností jsem si vybrala organizaci Hervis sport a móda s.r.o.V teoretické části jsou získávány informace o zvolené problematice.V praktické části jsem se zpočátku věnovala samotné organizaci, její charakteristice. Následovalo zhodnocení současného stavu organizace Hervis. Dále jsem podrobně rozebrala veškeré benefity, které organizace nabízí. Pro získání informací jsem si zvolila rozhovor s manažerem a dotazníkové šetření. Hlavním cílem tohoto šetření bylo získat základní informace o zaměstnancích. Zaměřila jsem se na spokojenost zaměstnanců z hlediska stimulace a motivace. Následně na hledání příčin nespokojenosti, vnímání motivačního programu organizace či celkové personální politice organizace. V závěru praktické části je shrnutí získaných informací a možná opatření (návrhy), které by mohly přispět k zefektivnění procesů motivace a stimulace uvnitř organizace.
Motivation and stimulation system of workers in a selected organisation
Keywords: motivace; organizace; motivační program; stimulace; spokojenost zaměstnanců; motivation; organization; motivation programme; stimulation; employees satisfaction