Fotbal jako sociologický fenomén společnosti XXI. století\\ - Bárek, Michal (Jihočeská univerzita, 2006)
V mé práci se zabývám sociologií, psychologií, sociologickými vlivy fotbalu pozitivními a negativními. Všechna tato témata jsem kontinuálně spojil v ucelenou formu pojednávající o sociologických vlivech fotbalu. Cílem mojí práce je ukázat důležitost těchto vlivů na celou společnost. Nejprve jsem se zaměřil na obecné pojetí tohoto tématu. Pokusil jsem se podat základní informace o sociologii. Následně jsem se v téže obecné rovině zabýval psychologií. Poté jsem již konkrétně, dle svého subjektivního názoru, rozdělil sociologické vlivy fotbalu na pozitivní a negativní. Moje práce je čistě teoretická, jelikož nebylo mým cílem věnovat se empirickým výzkumům na dané téma. Díky těmto charakteristikám, se proto nabízí široké pole k diskuzím. \\
Football like sociological prodigy companies XXI.century\\
Keywords: Sociologie; psychologie; fotbal; pozitivní vliv; negativní stránky.\\; Sociology; psychology; football; positive influence; negative pages.\\