Děti předškolního věku s onkologicky nemocnou matkou - Schwarzová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce "Děti předškolního věku s onkologicky nemocnou matkou" se zaměřuje na reakce dětí předškolního věku na onemocnění a průběh léčby jejich matky. Pozornost je věnována i možnostem, jak může mateřská škola podpořit dítě i jeho rodinu v této náročné situaci. Smíšený výzkum mapuje zkušenosti matek, které prodělaly onkologické onemocnění a jeho léčbu - sdělují, jak vnímaly proměny v chování a prožívání svých dětí a také případné reakce ze strany mateřské školy v daném období.
Preschool children with oncologically ill mother
Keywords: onkologicky nemocná matka; nemocná matka; předškolní dítě s onkologicky nemocnou matkou; dětská prekoncepce rakoviny; oncologically ill mother; ill mother; preschool children with oncologically ill mother; children's preconceptions about cancer