Česko-anglická výuková příručka k výuce regionální geografie území Kanady na 2. stupni ZŠ - Krejčí, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá tématem výuky regionální geografie území Kanady na 2. stupni ZŠ. Hlavním cílem je vytvoření česko-anglické pracovní učebnice, která odpovídá platným zásadám vzdělávacích dokumentů (RVP ZV), moderním trendům ve výuce, snaží se o maximální zapojení mezipředmětových vazeb, hlavně anglického jazyka. K učebnici je vypracována metodická příručka pro učitele. Součástí teoretické práce je didaktická analýza učebnic a pracovních sešitů zeměpisu pro ZŠ i učebnice anglického jazyka. Pro představu o rozsahu učiva a aktuální výuce tématu bylo provedeno šetření metodou řízeného rozhovoru s učiteli zeměpisu i anglického jazyka na sledovaných školách.
The Czech-English study guide for teaching regional geography of region Canada for 2nd stage of PS
Keywords: Kanada; výuka na 2. stupni ZŠ; pracovní učebnice; metodická příručka pro učitele; didaktická analýza; aktivizační výukové metody; Canada; teaching at the second grade of primary school; workbook; methodological guide; activating teaching methods; didactic analysis