Komparativní analýza postavení a činnosti Velvyslanectví České republiky v Bruselu a Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii. - Kušičková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem této bakalářské práce je Komparativní analýza postavení a činnosti Velvyslanectví České republiky v Bruselu a Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii. Celá práce se pohybuje v oblasti diplomacie. Je rozdělena do kapitol. První část je věnována obecným informacím o Belgickém království. Dále jsou zmíněné informace o každém aspektu týkající se institucí - od jejich historie, přes právní rámec až po činnost a organizační strukturu. Jsou zde zahrnuty i informace z oblasti diplomacie, jež slouží pro lepší pochopení celé problematiky.
Comparative analysis of the position and activity of Embassy of the Czech Republic in Brussels and Permanent Representation of the Czech Republic to the EU.
Keywords: diplomacie; velvyslanectví; stálé zastoupení; Vídeňská úmluva; mezinárodní právo; konzulát; Belgie; diplomacy; embassy; permanent representation; Vienna convention; international law; consulate; Belgium