Vliv cvičení na regeneračních stolech na fyzické a psychické zdraví žen v seniorském věku - Stropková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pohybové aktivity u žen v seniorském věku. Konkrétně zjišťuje, jaký vliv na ženy má cvičení na regeneračních stolech. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a výzkumné. V teoretické části vysvětluje termíny stířá a senior a zybývá se dále vlivem fyziologických i patologických jevů na zdraví a pohyb seniorů. Výzkum byl použit kvalitativní a to metodou polostruktorovaného rozhovoru. Cílem práce je zjistit spokojenost a efektivnost cvičení na regeneračních stolech.
Mental and physical effect on health of exercising on regenerative tables on women in seniors age
Keywords: senior; pohyb; aktivita; psychika; senior; movement; aktivity; psyche