Hodnotový svět současné mládeže - Trhlínová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
V bakalářské práci na téma Hodnotový svět současné mládeže se v teoretické části zaměřuji na obecný teoretický výklad hodnot, hodnocení, hodnotové orientace, osobnostní a hodnotový vývoj mládeže v období pubescence a adolescence, preference hodnot a postojů současné mládeže, vlivu hodnotového systému na vzhled, image. Souvislost vrstevnických skupin - subkultur, jejich vliv na mládež. V praktické části metodou dotazníku se zaměřuji na zjištění hodnotové preference současné mládeže, vliv hodnot na celkový vzhled mládeže a jak působí image jednotlivých subkultur na mládež
Value world of current teenagers
Keywords: Hodnota; pubescence; adolescence; vzhled; oblékání; subkultura; Value; pubescence; adolescence; appearance; dressing; subculture