Genderová stereotypizace u budoucích manažerů - Fišerová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je zjistit, jaké jsou genderové stereotypy a předsudky u budoucích manažerů, v tomto případě se bude jednat o studentky a studenty studijního oboru Řízení a ekonomika podniku. Bude provedena komparace názorů a stereotypních představ studentek a studentů jednotlivých ročníků. Při terénním sběru dat bude využita technika sémantického diferenciálu.
Gender stereotyping among future managers
Keywords: Gender; genderový stereotyp; gender mainstreaming; gender a management; manažer; kariéra; technika sémantického diferenciálu; Gender; gender stereotype; gender mainstreaming; gender and management; manager; career; semantic differential technique