Produkce plůdku ročka parmy obecné v intenzivních podmínkách přes zimní období - Watzek, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato studie je zaměřena na efekt rozdílné teploty vody při chovu na růst a přežití plůdku parmy obecné. Studie popisuje dva simultánní pokusy provedené na experimentálním rybochovném zařízení VÚRH ve Vodňanech a na rybí líhni Tisová.
Production of yearlings in common barbel (barbus barbus l.) under intensive controlled conditions during winter season
Keywords: parma obecná; intenzivní chov; kontrolované podmínky; barbel; barbus barbus; intensive rearing; controlled conditions