Zhodnocení zaměstnaneckého poměru - právní aspekty, daňové aspekty v podmínkách ČR - Vaníková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část bakalářské práce vysvětluje základní pojmy spojené se zaměstnáváním. Jedná se o termíny: řízení lidských zdrojů, získávání pracovníků, agenturní zaměstnávání. Dále je v praktické části popsána problematika souběhu funkcí, jsou prezentovány jednotlivé druhy pracovních poměrů a dochází ke stanovení vybraných nákladů zaměstnavatele na zaměstnance. Praktická část práce je založena na studiu odborné literatury a současných právních předpisů a aplikaci získaných poznatků ve vybrané společnosti. Ve zvolené společnosti s ručením omezeným došlo k objevení souběhu funkcí, tedy skutečnosti, kdy jsou společníci zároveň jednateli společnosti a také zaměstnanci. V práci jsou uvedena doporučení, jak souběh funkcí odstranit. Dopady jsou rozebrány z právního i daňového hlediska.
The evaluation of the employment relationship - legal aspects and tax aspects in terms of CR
Keywords: Zaměstnávání; zaměstnanec; zaměstnavatel; společníci; lidské zdroje; personální agentura; kumulace funkcí.; Employment; employees; employer; partners; human resources; personnel agency; overlapping of functions.