Rezervy v účetnictví vybraného hospodářského subjektu - Jílková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je charakteristika rezerv a analýza jejich vlivu na základ daně. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení pojmu "akruální princip". Zabývá se popisem účetních a daňových rezerv a způsobem jejich vykazování. V praktické části jsou získané znalosti využity pro analýzu rezerv ve vybraném podniku. V dalších kapitolách je proveden výpočet základu daně z příjmů. Podnik XYZ, a. s. vytváří pouze účetní rezervy. V posledních kapitolách je navržena tvorba některých daňových rezerv.
The Provisions of the Economic Subject in Accountancy
Keywords: účetnictví; účetní rezervy; daňové rezervy; náklady; základ daně; accounting; accounting provisions; tax provisions; costs; tax base