Porovnání sklízecích mlátiček s odlišným provedením mlátících ústrojí při sklizni obilovin a řepky olejky. - Točík, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma Porovnání sklízecích mlátiček s odlišným provedením mlátících ústrojí při sklizni obilovin a řepky olejky v teoretické části podává přehled o konstrukci a vývoji hlavních částí sklízecí mlátičky, především se zaměřením na mlátící ústrojí spolu s vývojem dalších celků zajišťujících větší efektivnost a výkonnost. Praktická část uvádí metodiku a výsledky polně-laboratorního měření s cílem porovnání činnosti sklízecích mlátiček New Holland CX 8090 a New Holland CR 9080 z hlediska ztrát, kvality drcení a rozmetání rostlinných zbytků, spotřeby pohonných hmot a výkonností.
Comparison of combine harvesters with different implementations of threshing for the harvesting of cerealvand oilseed rape.
Keywords: Sklízecí mlátička; mlátící ústrojí; ztráty zrna.; Combine harvesters; treshing system; grain loses.