Molekulární markery pro detekci genetické variability přírodních populací forenzně významných druhů bzučivkovitých (Calliphoridae, Diptera) - Klojdová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce byla zaměřena na výběr molekulárních markerů pro detekci genetické variability 4 různých druhů z čeledi Calliphoridae významných pro forenzní entomologii. Na vzorky z přirozených populací reprezentativních druhů typických pro Českou republiku (Calliphora vicina, Lucilia caesar, Lucilia sericata, Phormia regina) byla aplikována sada 8 markerů, mitochondriálních (COI, ND6, CytB, CR) i jaderných (RP S12, RP S13, RP L12, PB2). Zjištěná variabilita byla vyhodnocena a porovnána s ohledem jak na jednotlivé druhy tak i geografický původ.
Molecular markers for detection of genetic variability in natural populations of forensically important flies (Calliphoridae, Diptera)
Keywords: molekulární markery; forenzní entomologie; Calliphoridae; variabilita populací; COI; ND6; CytB; EPIC; molecular markers; forensic entomology; Calliphoridae; variability of populations; COI; ND6; CytB; EPIC