Podporované zaměstnávání v Kraji Vysočina - Horáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce obsahuje teoretické i praktické zpracování problematiky podporovaného zaměstnávání. Je zaměřena na oblast Kraje Vysočina. Obsahově je členěna do dvou hlavních částí. V první (teoretické) části je definováno podporované zaměstnávání, jeho znaky, principy a jsou zde popsány všechny fáze procesu podporované zaměstnávání. Dále popisuje zařízení, která poskytují podporované zaměstnávání v Kraji Vysočina. Druhá (praktická) část se věnuje kvantitativnímu výzkumu, který byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření.Respondenti byli uživatelé, kteří přestali využívat službu podporované zaměstnávání. Výzkum byl zaměřen především na zjišťování v oblasti využívání služby podporovaného zaměstnávání a na její efektivnost. Byl prováděn u uživatelů dvou zařízení, která poskytují podporované zaměstnávání v Kraji Vysočina, v Týmu podpory v zaměstnávávní v Pelhřimově a v Halvíčkově Brodě.
The Supported Occuping in The District of Vysočina
Keywords: podporované zaměstnávání; pracovní konzultant; zdravotní postižení; sociální vyloučení; podpora; osobní profil; individuální plán; představa o budoucím uplatnění; zvýšení pracovních dovedností; Kraj Vysočina; kvantitativní výzkum; dotazníkové šetření; zaměstnanec; zaměstnavatel; pracovní asistence.; a supported occupying; a working consultant; o health handicap; a social exclusion; an assistance (support); a personal profile; an individual project; an idea about future assertion; a raising of working skills; The District of Vysočina; a quantitative research; an enquiry through the questionaire; an employee; an employer; a working assistance.