Rozdíl mezi režimem dne v běžné a speciální mateřské škole pro řečově postižené - Husáková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je tvořena ze dvou částí, teoretické a praktické. Cílem teoretické části je seznámení s časovým plánem dne v běžné a ve speciální mateřské škole pro děti s vadami řeči. Popisuje a charakterizuje oba typy mateřských škol a zachycuje aktuální stav týkající se zejména věcného vybavení, personálního zajištění, životosprávy, psychosociálních podmínek a spolupráce s rodinou a odbornými institucemi. Tato část práce se opírá zejména o prostudované školní vzdělávací programy jednotlivých škol. Praktická část pojednává o vadách řeči, které se nejčastěji ve speciální mateřské škole vyskytují, a obsahuje praktické zkušenosti z praxe v rozmezí dvou let. Práce končí shrnutím a zhodnocením rozdílů obou typů škol.
The diference between daily rutine in common kindergarten and in speciál kindergarten for childern with sérech defekt.
Keywords: speciální mateřská škola; režim dne; řečové vady; řečové postižení; logopedie; special kinder garden; table plan for days; defects of tongue; infliction of tongue; logopaedia