Kvalita života u dětí s DMO z pohledu rodičů - Čapková, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá významných událostí v životě rodičů dětí s dětskou mozkovou obrnou, které ovlivnily kvalitu jejich života. Teoretická část se zabývá problematikou dětské mozkové obrny a popisuje problematiku rodin s dítětem s postižením. Také definuje kvalitu života. Praktická část obsahuje metodologický postup, analýzu a interpretaci životních příběhů 5 rodičů dětí s dětskou mozkovou obrnou. Životní příběhy jsou zpracované pomocí narativní analýzy.
The quality of life of children with cerebral palsy from the perspective of parents
Keywords: Dětská mozková obrna; rodina; kvalita života; životní příběh; významná událost.; Cerebral palsy; family; quality of life; life stories; significant event.