Integrace vietnamské menšiny na Znojemsku - Floriánová, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářské práce ?Integrace vietnamských dětí na Znojemsku? je zaměřena na problematiku vietnamských dětí na základních školách. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy související s integrací, je zde také popsána historie, kultura, školství a tradice vietnamské minority. Dále je zde uvedeno několik kulturních odlišností, jež mnohdy vedou k nedorozumění. Praktickou část tvoří analýza rozhovorů osob, které byly dotazovány na integraci související s vietnamskou společností v oblasti Znojma. Cílem práce bylo zjistit, v jakých podmínkách Vietnamci u nás žijí a jak je efektivní způsob integrace na území České republiky, konkrétně Znojma. Záměrem práce je, aby nejen pedagog pochopil a porozuměl jejich situaci a pak uměl reagovat na odlišné chování s touto minoritou.
Integration of Vietnamese children in Znojmo region
Keywords: inetegrace- minorita-majorita-; Integration