Podniková kultura ve vybrané organizaci - Paulová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce je charakteristika podnikové kultury ve vybrané organizaci a navrhnout případné změny směřujících ke zlepšení stavu podnikové kultury. Podniková kultura jsou přesvědčení a myšlenky, které organizace má, a způsob jakým ovlivňují, jak podniká a jak se její zaměstnanci chovají. Tato práce zkoumá, jak zaměstnanci přijímají podnikovou kulturu prostřednictvím dotazníků a řízených rozhovorů. Byly navrženy doporučení určené managementu firmy pro zlepšení stávajícího stavu podnikové kultury.
Corporate Culture in an Organization
Keywords: dotazníkové šetření; řízení lidských zdrojů; typologie podnikové kultury; questionnaire survey; human resources management; typology of corporate culture