Volnočasové aktivity v Písku v letech 1900 - 1950 - Koutníková, Irena (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá zkoumáním volnočasových aktivit v Písku v letech 1900 až 1950. V první kapitole popisuje vymezení pojmu volného času. V dalších pěti kapitolách se práce zaměřuje detailněji na město Písek na jeho historii, kulturu i otázku religiozity a existenci spolků včetně volnočasových aktivit. Poslední kapitola práce je závěrečná.
Leisure activities in Písek between 1900 - 1950
Keywords: Písek; Hlahol; Sokol; historie; církev; spolky; volnočasové aktivity; volný čas; městská knihovna; Prácheňské muzeum; ochotnické divadlo; sport; Písek; Hlahol; Sokol; history; Church; societies; free time activities; free time; municipal library; Prachen muzeum; amateur theatre; sport