Symboly smrti v tetování u žen na Českobudějovicku - Rokytková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je rozbor symbolů smrti v souvislosti s tetováním žen. Zjištěné údaje jsou porovnávány s odbornou literaturou. Práce si klade otázku, jaké významy a hodnoty ženy svým symbolickým tetováním přikládají, jak s ním zacházejí a jakým způsobem tetování ovlivňuje jejich každodenní praxi. Na základě výzkumu se ukázalo, že tetování je pro své nositelky součástí jejich identity a jeho prostřednictvím vyjadřují své pocity a okamžiky, které ovlivnily jejich životy. Práce je založena na analýze strukturovaných rozhovorů vedených s tetovanými ženami.
Tattoo Symbols of Death in Women in České Budějovice
Keywords: tetování; body art; symbol; identita; sebepojetí; seberealizace; skupinové přijetí; tattoos; body art; symbol; identity; self-esteem; self-actualization; group acceptance