Sluchová učebnice španělštiny pro děti postižené specifickou poruchou učení - - Šiandrová, Sylvie (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je rozdělena do šesti tematických celků. První popisuje specifické poruchy učení všeobecně. Zkoumá historii, vývoj výzkumu SPU a jejich diagnostiku, nápravu a dělení . V dalších částech práce jsou popsány jednotlivé specifické poruchy učení podrobně. Druhý tematický celek charakterizuje příčiny, projevy, diagnostiku a reedukaci dyslexie, třetí celek dysgrafie, čtvrtý dysortografii a pátý výběr vhodného jazyka pro specifické poruchy. Součástí práce je i sluchová učebnice španělštiny pro děti s dyslexií, která se skládá ze dvou částí: učebnice a CD, které slouží jako zvuková opora pro čtení textů a vysvětlení nově probírané gramatiky.
An auditory Spanish textbook for children afflicted with specific