Možnosti využití canisterapie a její vliv na děti předškolního a školního věku - Arenbergerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na působení canisterapie na jedince se zdravotním postižením. První část bakalářské práce se zabývá stručným vymezením pojmu zooterapie, dále se zaměřuje na definici canisterapie, její historii, současnost a metody. Taktéž vymezuje jednotlivá zdravotní postižení u dětí a zabývá se vhodným výběrem asistenčního psa pro canisterapeutické působení. Druhá část zahrnuje kvalitativní výzkum, ve kterém byly získány pomocí rozhovorů s canisterapeuty informace o průběhu canisterapie s dětmi předškolního a školního věku.
Possibilities to use Canistherapy and its influence on children in pre-school and school age
Keywords: dítě; canisterapie; zdravotní postižení; pes; canisterapeut; a child; canistherapy; disability; a dog; a canistherapist