Použití Persterilu\copyright{} v praxi k prevenci mykóz jiker a koupele plůdku jeseterovitých ryb v porovnání s užívanými přípravky - Hudec, Oldřich (Jihočeská univerzita, 2013)
Použití Persteril36 (Acidum peraceticum) v praxi k prevenci mykóz jiker a koupele plůdku jeseterovitých ryb v porovnání s užívanými přípravky se zabývá jejich dezinfekční účinností. V experimentální části byly použity tři koncentrace Persterilu36, jehož aktivní složkou je kyselina peroctová (36%) a mezi dalšími byly hodnoceny ToruMin, Acriflavin, TeraP a AquahumTM. Persteril36 ve vysokých koncentracích jeví jako velice účinný biocid, který nezanechává rezidua a neškodí životnímu prostředí. Ostatní dezinfekční prostředky byly podrobně zhodnoceny ve výsledcích. Některé z nich se jeví jako velice efektivní a předčily očekávané výsledky.
Using Persteril\copyright{} in practice for the prevention of fungal infections of eggs and fry baths sturgeon compared to commonly used products
Keywords: Persteril36; plísňové infekce; jikry; koupele; dezinfekce; Persteril36; fungal infections; fish eggs; bath; disinfection