Dopravní služby a jejich řízení - Beran, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu dopravních služeb nabízených v rámci železniční osobní dopravy v České republice. Byla komparována aktuální nabídka služeb a tvorba hodnoty pro zákazníky železničních dopravců České dráhy a.s., RegioJet a.s. a LEO Express a.s. Analyzovány dále byly podmínky makroprostředí pro provoz služeb na železnici. Výstupem analýz bylo nalezení optimální varianty pro zabezpečení dopravní obslužnosti v rámci osobní dopravy. V práci byly použity analytické metody historické, logické a komparační s využitím analýzy statistických údajů.
Department of transport services and its management
Keywords: Doprava; dopravní služby; SERVQUAL metoda; SWOT analýza; strategie.; Transport; transport services; SERVQUAL method; SWOT analysis; strategy.