Zhodnocení vlivu socioekologických rozdílů na osobnostní rysy u drápkatých opic - Pejchová, Tamara (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá studiem socio-ekologických rozdílů mezi jednotlivými rody drápkatých opic (Callitrichidae) a vlivem těchto rozdílů na jejich osobnostní rysy. Hlavním výstupem této práce je databáze sestavená na základě dostupné literatury, která ukazuje, ve kterých vlastnostech se rody liší nejvíce (velikost domovského okrsku a počet mláďat za rok) a ve kterých jsou si rody nejvíce podobné (způsob získávání potravy a velikost vrhu).
Evaluation of the effect of socio-ecological differences in Callitrichidae
Keywords: Callitrichidae; osobnostní rysy; evoluce osobnosti; socioekologické parametry; Callitrichidae; personal traits; evolution of personality; socio-ecological parameters