Analýza úspěšnosti herních činností jednotlivce v utkání v ledním hokeji u hráčů HC Motor České Budějovice - Matějček, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývala analýzou herních činností jednotlivce v hokejovém utkání. Problematiku ledního hokeje jsme si rozčlenili do několika kategorií: herní kombinace, herní systémy a herní činnosti jednotlivce. Jejich charakteristikou a metodikou se zabývala nejrozsáhlejší kapitola analytické části. Prostor byl věnován také statistice, která se stává stále důležitější složkou nejen hokeje, ale sportu všeobecně. V této kapitole jsme vysvětlili, proč už nestačí pouze základní statistiky a sepsali a vysvětlili jsme dostupné rozšířené statistiky. Část analytické práce byla věnována historii a vývoji ledního hokeje, a to jak světového, tak českého. V syntetické části byli sledováni 4 obránci a 5 útočníků z týmu HC Motor České Budějovice, u kterých byla během vybraných zápasů v uplynulém ročníku české nejvyšší soutěže zaznamenávána úspěšnost a četnost jednotlivých herních činností, kterými byly přihrávky, střely, osobní souboje a vhazování. Na základě získaných statistik byla provedena analýza zkoumající souvislosti mezi úspěšností a četností herních činností s výsledky zápasu a komparace úspěšnosti a četnosti sledovaných hráčů.
Analysis of the success of individual game activities in an ice hockey match for HC Motor České Budějovice
Keywords: Systematika ledního hokeje; střelba; přihrávka; osobní souboj; vhazování; statistika; rozšířené statistiky; Systematics of ice hockey; shooting; passing; 1 on 1 battle; face-off; statistics; advanced statistics