Rekreační potenciál vodní nádrže Orlík pro vodní plavbu Oblast výzkumu: Trhovky - Podskalí - Dolejší, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na kapacitní potenciál a vytíženost nejatraktivnějšího úseku vodní nádrže Orlík z hlediska vodní plavby. Rozsah této práce se zabývá úsekem Trhovky - Podskalí. Cílem práce je zjištění aktuálního využití Orlíku pro vodní plavbu, infrastruktury a kapacitního potenciálu ve spojitosti s investicí Evropské unie do splavnosti vodního toku Vltava.
Recreational potential of Orlík dam for water navigation Research area: Trhovky - Podskalí
Keywords: Potenciál; vodní nádrž; vodní plavba; infrastruktura; Potential; Orlík dam; infrastructure; navigation