Bariéry růstu produktivity v ČR - Antropiusová, Radka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí: z teoretické části (v podobě literární rešerše) a z praktické části. První část je zaměřena na seznámení se s pojmem produktivita, s tím, jak může být produktivita měřena, dále s významem slova "bariéra" a jaké bariéry produktivity zmiňují různí autoři. Druhá - praktická - část řeší hlavní cíl bakalářské práce, kterým je vymezení hlavních bariér růstu produktivity v ČR. Za účelem splnění tohoto cíle je rozebírána produktivita v ČR pomocí HDP na 1 obyvatele a produktivity práce a kapitálu. Poté je práce zaměřena na bariéry ovlivňující obě produktivity. Na závěr je vymezena hlavní bariéra u každé z produktivit (je-li to možné) a jsou navržena určitá řešení situace v ČR z pohledu růstu produktivity.
The Barriers of the growing productivity in the Czech Republic
Keywords: bariéry produktivity; Česká republika; produktivita kapitálu; produktivita práce; růst produktivity; capital productivity; Czech Republic; labour productivity; productivity barriers; productivity growth