Drogové závislosti u žáků střední odborné školy - Koubková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá drogovými závislostmi u žáků střední odborné školy. Teoretická část poskytuje informace o drogové problematice, příčinách vzniku závislosti, vývoji a důsledcích závislosti na návykových látkách. Dále se zabývá drogovou prevencí, především možnostmi primární drogové prevence na středních školách, jejími zásadami a účinnými složkami.Praktická část obsahuje předpoklady, které se týkají problematiky návykových látek u žáků střední školy. Předpoklady jsou potvrzeny nebo vyvráceny výzkumnou sondou, která měla podobu dotazníku. Tento dotazník obsahoval 17 otázek, na které respondenti odpovídali písemnou formou. Respondenti byli žáky střední odborné školy v Českých Budějovicích.
Drug Addictions by Students of Secondary Technical School
Keywords: droga; návykové látky; závislost; drogové závislosti; příčiny vzniku závislosti; vývoj závislosti; důsledky závislosti; primární prevence na středních školách; drugs; addictive substances; dependence; drug dependence; reasons for drug dependence; dependence development; consequences of drug dependence; primary prevention