Analýza mzdových nákladů z hlediska účetního a daňového - Sladká, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat mzdové náklady v účetnictví, zhodnotit jejich vliv na účetní a daňový výsledek hospodaření a zpracovat návrh možných řešení na optimalizaci těchto nákladů. V teoretické části jsou popsány mzdové náklady a položky s nimi související a to z daňového i účetního hlediska. V praktické části došlo k porovnání mzdových nákladů vzhledem k poskytování vybraných benefitů, příplatků a prémií. Závěr této práce obsahuje vyhodnocení jednotlivých variant změn mzdových nákladů z pohledu zaměstnavatele.
Analysis of labour costs in terms of accounting and tax
Keywords: Benefit; mzda; zaměstnavatel; zaměstnanec; daňově uznatelný mzdový náklad; zdravotní pojištění; pojištění na sociální zabezpečení.; Benefit; salary; employer; employee; tax deductible labour costs; health insurance; social insurance.