Ekologické aplikace ve skleníku se solárními rastry - Leskovcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce na téma "Ekologické aplikace ve skleníku se solárními rastry" se zabývá sledováním rostlin, druhu Phaseolus vulgaris L., (tj. fazol obecný), jež byly pěstovány před čtyřmi různě barevnými stěnami v modulárním skleníku se solárními rastry. V závislosti na charakteru odraženého záření od barevných stěn byla předpokládána různá růstová schopnost rostlin v ohledu listové plochy, celkové biomasy, některých růstových parametrů listů a také v intenzitě fotosyntézy. Statistickým vyhodnocením však nebyl prokázán vliv barevných stěn na velikost listové plochy, hmotnost biomasy a intenzity fotosyntézy. Jediný vliv byl prokázán v případě sledovaných parametrů listů, avšak ne u všech.
ECOLOGY APPLICATIONS IN THE GLASSHOUSE WITH THE SOLAR GRIDS
Keywords: fotosyntéza; primární produkce; biomasa; listová plocha; photosynthesa; primary production; biomass; leaf area